Saydıralım

20 Aralık 2008 Cumartesi

Zeitgeist The Movie

Ön Not: 'Dogmatiğim arkadaş napayım?' diyorasan bu post senin için geçerli değil...

Dün gece izlediğim ve etkisinden kurtulamadığım çarpıcı bir film... Dine ve inançlara, hristiyanlığa, İsa'ya, Musa'ya, Bakire bir annenin doğurduğu kutsal adamlara, her dinde göze çarpan sayısal benzerliklere; dogmasal değil, belgesel bir bakış açısı... Ben aradığım belgeleri gördüm burada... Zaten emin olduğum şeylere bir kez daha şahit oldum. Mitlerin ve hikayelerin yönettiği bir insanlığın bu dayatımlarının ne kaynaklı olduğunu gördüm...

Bununla sınırlı değil tabi Zeitgeist'in anlattıkları. 9/11 gerçeğini tokat gibi çarpıyor ilgililere... Belgeli, uzmanlı, bantlı, kayıtlı bir şekilde hem o günü yeniden yaşatıyor hem de neyin ne olduğunu gösteriyor.

Bu iki olayın 20. ve 21. yüzyıldaki savaşsal durumlarla bağlantısını aktardıktan sonra tekrar irdelemeniz gereken bir film olduğunu hissettiriyor...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bu film öncesinde okunması gereken şey bir nebze medeniyetler tarihi diye düşünüyorum. tadı çok daha güzel çıkabilir filmin. sonrasında da okunsa olur gerçi. çünkü zaten tarihteki mithler, olaylar anlatıldıkça size "e bunun aynısı bir yerden hatırlıyorum sanki ben, temcit pilavı vol.2" demeye başlıyorsunuz.

ve tabii, hayran da kalıyorsunuz kime ait olduğunu bilmediğiniz zekalara. sen koca dünya tarihini kendi ellerinle yaz ve milyarlarca insan hatta belki trilyon tane insan bi şekilde inansın, hayatını adasın, kan akıtsın, çalışsın. hiç basit değil! masterpiece!

Adsız dedi ki...

bu arada ix, lütfen izlemedinse indir ve de izle;

what the bleep do we know?

"bleep" yerine "%&@?!" gibi işaretler de olabilir...
ve oku: kaos. mutlu olursun emin ol. sonra bloga kendi yaptığın fraktalleri filan koymaya başlarsın. :)

BRCK dedi ki...

mitlere ve dinlere karsi guzel bir sey istiyorsan Richard Dawkins'in The Root of All Evil? filmine bak derim