Saydıralım

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Güzelleşme Listesi

İçmekten bahsedeceğim. Favorilerimi sıralayayım şöyle.
1 Numara: RAKI
Rakı şu alemde en çok sevdiğim içkidir. Gerek adabı, gerek içiş şekli ve türleriyle bir numarayı kapmaması için bir sebep yok. Şalgamla, sodayla, limonla, hatta sütle bile içilebiliyor. Mükellef bir sofrayla bol mezeli, ızgaralı bir ortamda nefis oluyor. Yalnızca süzme yoğurt ile de tadından hiçbir şey kaybetmiyor. Tek olumsuz yanı içtikten sonraki sabah midede oluşturduğu yıkımsal vaziyetler. Ama her zaman bir numara!
2 Numara: TEKİLA
O da favori içkilerimdendir ki bu listeye girdi. Sevmemin sebebi de yine içiş şekli. Shot olarak içilen bir içki oluşu, limon gibi ulvi bir olayı araya sokuşu ile beni benden alır. Zaten 6 shottan sonra Dünya bambaşka güzel olur. Normalde barda falan keyif alınacak bir içki olsa da ben evde arkadaşımla başbaşa içmeyi seviyorum. Sonra çıkıp dünyanın en rezil votkasına para verebiliyoruz. Tekilanın en güzel yanı da herhangi bir midesel rahatsızlık yaratmaması. Bir koca şişeyi bitir, uyandıktan sonra hayata neredeyse normal başlıyorsun. Bayağı oldu içmeyeli. Aklımda bulunsun.
3 Numara: ABSOLUT


Votka demedim dikkatini çektiyse. Çünkü değil. Bambaşka. Şişeleri ve tatları ile sek dahi içilebilir kıvamda. Yepyeni karışımlarla, kokteyllerle uyumlu. Ayda yılda bir içerim ama bu onun favorilerim arasına girmesini engellemez. Favorim Absolut Pears. Mandrin'i de yabana atmamak lazım tabi ki.

Jüri Özel: BİRA

Bunu yazmazsan döverler adamı yahu. Neden mi?

TV'de maç var: Bira
Evde sıkıldın: Bira
Dışarda gezerken bir mekana girdin: Bira
Yalnız başınasın: Bira
Doğum günü kutlanıyor: Bira
Tekila bitti: Bira
Konser, şenlik, festival: Bira

Yalnız onun da tek bir şartı var: Limonsuz olmasın lütfen!



4 yorum:

sinem dedi ki...

kordondasın ve güneş batıyor: bira! :) valla tuzu yalayıp limonu emdikten sonra tekila içsem de olur içmesem de :) ama bence en güzeli: kırmızı şarap ;)

ix dedi ki...

Yapma Sinem ya... Kanımın ısınmadığı bir tek içki var. O da: Kırmızı Şarap. İçine elma dilimi atınca belki güzel olabiliyor. Ama HateList'te ilk sırada :)

sinem dedi ki...

hmm elmayı hiç denemedim :) valla babam bu tip bir işle meşgul olduğu için hepsini denedim. şarap lezzetli, evet kelime bu: lezzet! şöyle güzel bir peynirle hele.. off..

ix dedi ki...

Beni her zaman boğmuştur. Yani boğazıma bir yumruk olarak iner her bir yudum. Sevmek için çok uğraştım ama tık yok.