Saydıralım

13 Temmuz 2008 Pazar

Futbol!




16 saatlik bir uykudan sonra kalkar kalkmaz yaptığım ilk iş Josystick'i elime alıp Fifa08 oynayan Anıl'ın karşısına oturmak oldu. Bugün Sivasspor'un da maçı var. Futbol dolu bir gün haliyle.Daha önce birkaç yerde yazmış olduğum, kendi ağzımdan bir futbol tanımı eklemek geldi içimden:

'Renklere gönül vermedir, milleti aynı anda bağırtmaktır. Uğruna bağrılmasıdır, aynı üniformayı giymiş 11 işçinin mücadelesidir. Rakip sakatlanınca oyunu durdurmaktır, evinde üşüyen rakibe eldivenini uzatmaktır. Atılan golü bir gün önce sahada kalan futbolcuya hediye etmektir, parmakları yukarı kaldırıp tanrıyı göstermektir.

Yetenektir futbol, milletin ağzını açık bırakmaktır. Kademeye girmektir, yardımlaşmadır. Hırstır, sahada basmadık yer bırakmamaktır. Yenilince hüngür hüngür ağlamaktır, yenince teselli etmektir. Saha kenarına gelirken içinin içini yemesidir, oyuna girerken heyecanli olmaktır.

Taraftara üçlü çektirmektir futbol, yumruk sov yapmaktır. erkekçe mücadeledir, rakibi tekmeleyen futbolcunu ıslıklamaktır. Oyuna heyecan gelsin diye sahaya sırtını dönüp oynayanlari protesto etmektir.

Anlatirken gözlerin dolmasidir.

Pratikte bitmiş, teoride ölümsüz bir hayattir futbol.'

5 yorum:

sinem dedi ki...

"Anlatırken gözlerin dolmasıdır"

Evet, budur :)

ix dedi ki...

Sen de mi hedefine doğru ilerlerken üniversiteyi seçip futbol olayını halı sahadan ibaret kıldın :)

sinem dedi ki...

İlkokulda oğlanlarla maç yapıyordum da sonradan aralarına almaz oldular :) Lisede de kızlarla beden derslerinde maç yapardım ama bir beden büyük geldiğim için sürekli sakatlanırdım :) Üniversitede ise idmansızlıktan futbol kariyerime son verdim :P jübile yaptım diyelim ya da, daha karizma oldu :))

ix dedi ki...

Bende ise durum farklı. Tarsus idman yurdu alt yapısında idim. Paf'a kadar gelmiştim, eski futbolcuları olan babamın torpili de arkamdaydı hani. Bir yaz günü karpuz peynir yerken babam dedi ki, 'Evlat, son sınıf oldun. Ya tam randımanlı futbol, ya da okul ve dersane. Ben ikisini de başaracağına inanıyorum. Birini dışarı at.'

'Okul tabi!' dedim. Ama zaman zaman pişman oluyorum tabi :)

Halısaha falan yetse de yeşil çimde başka oluyorsun ya! Senin kariyerin de harikaymış doğrusu:)

sinem dedi ki...

Boşver iyi demişsin üzme kendini :) Benim kariyer eninde sonunda öyle olacaktı, kız halimle paf takımından aydın, ferhat, uğur'la filan çıkacak halim yok ya :P