Saydıralım

19 Ocak 2009 Pazartesi

Paul Öldü Mü?

Az önce dolaşırken rastladığım akılalmaz bir iddia. İddiaya göre Paul McCartney 1966 yılında trafik kazasında ölüyor, yerine ona benzeyen biri geçiriliyor. Birçok şarkıda sözlerle gönderme mevcut. Hatta bazılarında olay abartılıyor ve tersi dinlendiğinde 'Paul öldü, onu özlüyoruz..' şeklinde demeçler var.

Albüm kapakları da benzer gariplikte. Örneğin bir Abbey Road albüm kapağında herkes sol ayağını atarken Paul sağ ayağını atıyor. Üstelik ayakları çıplak ki bu da Beatles'ın içiçe olduğu Hint inanışına göre ölümü temsil eder.


Bu muhabbetleri daha sonra yazarım buraya. Ama tamamen araştırmam gerekiyor.

7 yorum:

sinem dedi ki...

ben bu olayı 2 sene önce keşfetmiştim. buldukları çoğu detay saçma ve yanlış. şarkılar da mı yanlış sinem dersen, bence john ve paul iyi eğlenmiştir, sen olsan yapmaz mıydın, ben daha da beter yapardım derim :)

ix dedi ki...

Paul ölmedi yüreğimde yaşıyor,
Uygarlık savaşında bayrağı o taşıyor


diyorsun yani :)

Berşan Kayıkcı dedi ki...

ix cim rica edicem aynı geyiği her ortamda yapmayalım.. dün beraber yaptık, bitti.. şimdi tekrar uygarlık savaşı, bayrak falan.. ayıptır..

ix dedi ki...

Aklımdan çıkamıyor ki :)

sinem dedi ki...

valla şimdi uğraşamam (patavatsızlık derecesinde açıksözlülük) ama bi site vardı; önce bulunan ispatları gösteriyor sonra onların ne kadar yanlış olduğunu.. atarım sana bi ara ;)

Berşan Kayıkcı dedi ki...

açıkcası Paul ün etrafta dolaşan öldü yalanıyla epey oynadığını, eğlendiğini düşünüyorum..

bu şımarıklığı yüzünden Paul zaten çoktan öldü benim için..

Adsız dedi ki...

bn paulu çok seviom o ztn bi efsane bnce ölmedi ve şımarık deil en kıskancı john muş sürekli paulu kıskanıırmış